Jak wyglądają te strupki? Możesz zrobić zdjęcia? Jak znam świńskie życie, to pewnie jakas choroba skóry... Poszukaj, duzo tego jest na forum. No i oczywiście- wizyta u weterynarza niezastąpiona.
teraz juz tak, ma na grzbiecie prawie cale łyse i polewej stronie też. Przypuszcza z to grzybica wiec mój synek nie może do niej podchodzic psikam ja 2 razy dzinnie fungiderm, dostaje jeszcze na wzmocnienie raz dziennie enflocyna i raz dziennie vita-pet, jak dlugo trwa leczenie ??
Tak bylam własnie wróciłam od niego. Pozdrawiam świneczka juz sie lepiej czuje wiecej skacze i sie bawi je normalnie, a co najwazniejsze nie je juz wszysktki bobków.
Meszek juz sie pojawił .Bo ja juw wczesniej podejzewalam ze to grzybica bo widzialam to w pracy i stosowalam te leki co kazal weterynasz z pracy, a dzisiaj mialam czas zeby z nia podjechac i moja diagnoza sie sprawdziła. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kangus2 2009-01-26, 16:55, w całości zmieniany 2 razy
To teraz wiem, czemu moje to robią. Obrzydliwy nawyk, brrr.
Dzięki Chrupka, szukałam pod hasłem "zjadanie, jedzenie bobków", a na "odchody" nie wpadłam
Wysłany: 2010-08-01, 00:59
Tak, świnie jak i inne gryzonie jedzą swoje kupki, bo nie zdołały przetrawić całkowicie pokarmu, a to co znajduje sie w guanie przydaje im sie do życia xD Dziwny nawyk. Na początku w to nie wierzyłem, jak powiedziała to pani na polskim (też ma świnke), ale potem widziałem Inia jak to robił. Nie ma się co bać
_________________ Iniu jest ze mną od 1.10.2009 Rafi jest ze mną od 4.06.2010
Diduś-cian :/ 2.04.2010-3.05.2010
Żegnaj mój piesku!
nie tylko swinioczki to robia. zwierzeta zjadajace swoje odchody (kroliki, burunduki) nazywaja sie koprofagami. najpierw wydalaja te miekkie kupki a potem je zjadaja jednak nie powinno sie ingerowac w nature zwierzaka i proboac go tego oduczyc!