Świnka morska to zwierze dzienne , czyli śpi w nocy a buszuje w dzien czyli tak jak my
Ale oczywiście nie śpią cały dzień lub noc , świnki morskie śpią od 4 godzi więc to nie dużo
_________________ żegnaj mój chomiczku
Moja Nelcia
kocham cię ;**
Ostatnio zmieniony przez neli5558 2010-08-04, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
czy ja wiem..moja w nocy jak jest wypuszczona z klatki to potrafi mnie zbudzic taki motorek jej się załącza ogólnie to raz mi sie udało podpatrzec moja swineczke jak zasnela a to takie urocze...
Najsłodziej wygląda jak leży rozplaszczona i ma zamknięte oczka wtedy wiadomo, że na bank śpi. Mój prosiak tak między 9 a 16 ma porę spania i później troszkę w nocy a tak to tylko głaskać, bawić i karmić.
tak wiem ale odswiezony przez nieli5558 no tak wylegiwac to sie lubia. moj to je, lezy i zanieczyszcza klatke no i spanie te jakies 4-6 godz no tak slodkie sa, mi sie najbardziej podoba jak sie myja albo ziewaja
Moje tak od 22 zaczynają wyścigi na około klatki przy czym przeskakują przez miski i kuwetę, a że za podłoże mają ceratkę to super odgłos ;D Albo jak się drzeć wieczorem zaczną to nie ma rady, głośne są do 23 maxymalnie, a potem już do rana śpią.
Z tego co czytałam to świnki na dobę śpią ok. 4-6 h, więc mało. Ale im cieplej tym dłużej się wylegują, bo są zmęczone tym gorącem. W dzień jak nikogo nie ma i nie mają co robić to właśnie najczęściej śpią albo wylegują się. I im mniej zabawy mają w dzien tym więcej się wtedy wyśpią i mniej będą spały w nocy. Ale jak w dzień mają atrakcje "ful wypas" to w nocy będą dużo spać, ze zmęczenia a małą tylko część nocy przeznaczą na buszowanie
_________________ Tata przekonany (mówi, że prośki to najcudowniejsze gryzonie świata ), a mama?
Nad mamą pracuję.