Wysłany: 2010-07-29, 19:11 Czy rasa ma znaczenie jeśli chodzi o charakter ?
Bardzo Przepraszam jeśli taki temat już był.
J.w
Słyszałam że długowłose świnki są łagodniejsze
Jakoś nie chce mi się wierzyć by długość sierści miał coś do charakteru
Mam to samo zdanie co poprzednicy. Nie można określić rasą jaki charakter będzie miała świnka. Wszystko zależy od tego jakimi świnkami byli jej przodkowie i od przeżyć własnych. Np. jedna świnka nie lubi zażyłości z ludźmi bo tak robili też jej przodkowie i to poprostu odziedziczyła, a druga, boi się ludzi bo ma złe przerzycia z nimi związane.
_________________ Tata przekonany (mówi, że prośki to najcudowniejsze gryzonie świata ), a mama?
Nad mamą pracuję.
Uważam tak samo jak poprzednicy. Charakter świnki zależy od jej samej, od jej przeżyć i od jej genów. Nie sądzę żeby świnki z długimi włosami były łagodniejsze niż te z krótkimi.
charakter ma związek z rasa ja mialam rozetke długo włosą i ona szybciej sie oswojła traz mam paryzanke i ona nadal nichce sie oswjc chociasz ma miesiaCy wiezc ppolecam rozetke długo włosa!!!
Wysłany: 2010-08-28, 22:20
To nie ma róznicy czy długowłosa rozetka czy gładkowłosa. To wszystko zależy od charakteru i usposobienia świnki . Jak by teraz człowiek łysy jest głupi,a z długimi włosami mądry i tyle. Tak samo u świnek,to nie rasa ma wpływ na to tylko charakter.